ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΑΡΙΣσΟΣ

Καγκάδι Αχαΐας – Από το 1967

Το κτήμα μας μετρά πολλά χρόνια από τότε που η οικογένεια Μαυρόγιαννη αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη καλλιέργεια με αμπελώνες. Σήμερα οι αμπελώνες μας, βρίσκονται 45 χιλιόμετρα από την Πάτρα, στην πλαγιά του όρους Μόβρη, εκτάσεως τριακοσίων στρεμμάτων.

Το κτήμα μας, χωροταξικά τοποθετείτε στην Αγ. Παρασκευή, ανάμεσα στα Δ.Δ. Ριόλου, Δ.Δ. Απιδεώνος και Δ.Δ. Καγκαδίου του Δήμου Δύμης. Η πλαγιά εκτίθεται στο νότο, κάτι που σε συνδυασμό με την χαμηλή στρεμματική απόδοση και με το υψόμετρα, επιδρά τόσο στην πρωιμότητα της ωρίμανσης, όσο και στην ποιότητα της παραγωγής. Ανήκει δε στις περιοχές της Αχαΐας όπου η καλλιέργεια της ποικιλίας ροδίτη ευνοείται λόγω της μορφολογίας του εδάφους και θεωρείται από τις καλύτερες. Αποκαλείται αλλιώς και ποικιλία «Αλεπού»

DSC_0026-scaled.jpg
DSC_0534-scaled.jpg

ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Επειδή το καλό κρασί ξεκινά από το αμπέλι, όλη η παραγωγή μας προέρχεται από τους οικογενειακούς αμπελώνες που καλλιεργούνται στο Καγκάδι Αχαΐας.

Τα αμπέλια μας αναπτύσσονται σε άριστες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες και συλλέγονται στην κατάλληλη ωριμότητα, ώστε να προσφέρουν το βέλτιστο των χρωμάτων και αρωμάτων τους.

Οι ποικιλίες του αμπελιού μας που καλλιεργούνται στις όχθες του πολυθρύλητου ποταμού λαρισσού είναι: ΡΟΔΙΤΗΣ, ΜΟΣΧΟΥΔΙ (Μοσχάτο Ρίου), ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ, ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΗΣ, ΒΕΡΤΖΑΜΙ, ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ και ΣΑΝΤΑΜΕΡΙΑΝΑ. Χάρη στην ορθολογική διαχείριση της παραγωγής, τα κρασιά μας αποδεδειγμένα δεν περιέχουν υπολείμματα από οποιοδήποτε φυτοφάρμακο.