ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

MAVRA VOUNA

Ποικιλία

Καμπερνέ – αυγουστιάτης.

Περιγραφή
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Αρώματα απο κόκκινα και μαύρα φρούτα με νότες βανίλιας.

Είναι ένα μοντέρνο, φρέσκο κρασί με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα. Βαθυκόκκινο χρώμα που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Στη μύτη είναι έντονα τα τυπικά αρώματα των ποικιλιών (πράσινη πιπεριά, κόκκινα φρούτα με κυρίαρχη την φράουλα, κόκκινα άνθη) και γλυκαίνουν με την επίδραση των αρωμάτων της μηλογαλακτικής ζύμωσης (κάστανο, κρέμα γάλακτος, καραμέλα). Στο στόμα ρωμαλέο, με έντονη παρουσία τανίνων. Μεγάλη και αρωματική επίγευση.

Συνοδεύεται

Ένα κρασί ζωηρό και φρέσκο όπως ο ερωτικός διάλογος ταιριάζει κατ’ εξοχήν με τα μαγειρευτά κρέατα. Συνοδεύει άριστα το κυνήγι. Μετρίως δυνατά τυριά, ζυμαρικά με ελαφριές ερυθρές και πικάντικες σάλτσες της ελληνικής κουζίνας. Απολαύστε το στους 14°C-16°C.

Τρυγητός – Οινοποίηση

Τα σταφύλια τρυγούνται από 5-15 του Σεπτέμβρη, μετά από συστηματική παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσής τους. Τα σταφύλια οδηγούνται στις δεξαμενές οινοποίησης μετά από ελαφρύ σπάσιμο και αποβοστρύχωση. Ακολουθειτε η διαδικασια της προζυμωτικής κρυοεκχυλισης για 48 ωρες. Η συνολική επαφή με τα στέμφυλα δεν περνάει τις 7 μέρες σε θερμοκρασία έως 22°C και μετά η ζύμωση συνεχίζεται στους 25°C. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης και της μηλογαλακτικής ζύμωσης ακολουθεί παραμονή για ένα μήνα με τις λεπτές οινολάσπες και κατόπιν ένα απαλό κολλάρισμα, φιλτράρισμα και εμφιάλωση.

 Πώμα: stelvin

λΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

ΡΟΖΕ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ