ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ποικιλία

Μαυροδάφνη – βερτζαμί – αυγουστιάτης.

Περιγραφή
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Ένα κόκκινο κρασί από τις σπάνιες ποικιλίες Αυγουστιάτη, Βερτζαμί. Βαθύ ρουμπίνι  με σκούρες μωβ ανταύγειες. Στο στόμα δαμάσκηνα, μαύρα μούρα και στοιχεία από το βαρέλι, όπως η βανίλια ο καφές και ο καπνός.

Ένα γεμάτο κρασί με βελούδινη υφή με πολύ ώριμες τανίνες που έχουν ισορροπήσει αρμονικά. Μας αφήνει με μακρά επίγευση και μαλακές τανίνες. Για αυτούς που αγαπάνε και εκτιμούν τις ελληνικές κόκκινες ποικιλίες και όχι μόνο.

Συνοδεύεται

Συνοδεύει άριστα το κυνήγι. Μετρίως δυνατά τυριά, ζυμαρικά με ελαφριές ερυθρές και πικάντικες σάλτσες της ελληνικής κουζίνας. Απολαύστε το στους 14°C-16°C.

Τρυγητός – Οινοποίηση

 Ακολουθειτε η διαδικασια της προζυμωτικής κρυοεκχυλισης για 48 ωρες.

Τα σταφύλια τρυγούνται από 5-15 του Σεπτέμβρη, μετά από συστηματική παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσής τους. Τα σταφύλια οδηγούνται στις δεξαμενές οινοποίησης μετά από ελαφρύ σπάσιμο και αποβοστρύχωση. Ακολουθειτε η διαδικασια της προζυμωτικής κρυοεκχυλισης για 48 ωρες. Η συνολική επαφή με τα στέμφυλα δεν περνάει τις 7 μέρες σε θερμοκρασία έως 22°C και μετά η ζύμωση συνεχίζεται στους 24°C. 

 Πώμα: φελλός

λΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

ΡΟΖΕ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ