Από το 1967

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΑΡΙΣΣΟΣ

Καγκάδι Αχαΐας 

Το κτήμα μας μετρά πολλά χρόνια από τότε που η οικογένεια Μαυρόγιαννη αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη καλλιέργεια με αμπελώνες. Σήμερα οι αμπελώνες μας, βρίσκονται 45 χιλιόμετρα από την Πάτρα, στην πλαγιά του όρους Μόβρη.

Το κτήμα μας, χωροταξικά τοποθετείτε στην Αγ. Παρασκευή, ανάμεσα στα Δ.Δ. Ριόλου, Δ.Δ. Απιδεώνος και Δ.Δ. Καγκαδίου του Δήμου Δύμης. Η πλαγιά εκτίθεται στο νότο, κάτι που σε συνδυασμό με την χαμηλή στρεμματική απόδοση και με το υψόμετρα, επιδρά τόσο στην πρωιμότητα της ωρίμανσης, όσο και στην ποιότητα της παραγωγής. Ανήκει δε στις περιοχές της Αχαΐας όπου η καλλιέργεια της ποικιλίας ροδίτη ευνοείται λόγω της μορφολογίας του εδάφους και θεωρείται από τις καλύτερες. Αποκαλείται αλλιώς και ποικιλία «Αλεπού»

Σταδιακά οι αμπελώνες μας έγιναν 300 στρέμματα στα οποία καλλιεργούμε ποικιλίες, όπως Ροδίτη αλεπού, Ροδίτη, Μοσχάτο Ρίου, Μοσχάτο Αμβούργου, Μαυροδάφνη, Αυγουστιάτη, Σανταμεριάνα, Καπερνέ και Βερτζαμί.

Το νέο σύγχρονο οινοποιείο μας βρίσκεται μέσα στον αμπελώνα όπου με σεβασμό στην παράδοση, πείρα και τεχνογνωσία αλλά κυρίως με το μεράκι μας, φτιάχνουμε κρασιά αποκλειστικά και μόνο από σταφύλια δικής τους παραγωγής.

Από το 2007, εφαρμόζουμε Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην καλλιέργεια του αμπελώνα μας, ώστε σεβόμενοι το ευαίσθητο αγροπεριβαλλοντικό οικοσύστημα της περιοχής, να ελέγχουμε τις εισρροές φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

σπιτικό κρασί… από πιστοποιημένους αμπελώνες χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Για τον λόγο αυτό, τα κρασιά των αμπελώνων της Οικογένειας Μαυρόγιαννη, τα κρασιά Λάρισος δηλαδή, είναι απολύτως ελεγμένα για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Σας καλούμε να απολαύσετε τα κρασιά μας υπεύθυνα και χωρίς δισταγμούς.

Βρείτε μας εύκολα