Η Ι σ τ ο ρ ί α μ α ς

Το ακίνητό μας μετρά 47 χρόνια από τότε που η οικογένεια Μαυρογιάννη αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη καλλιέργεια με αμπέλια. Σήμερα οι αμπελώνες μας, βρίσκονται 45 χιλιόμετρα από την Πάτρα, στην πλαγιά του όρους Μόβρη.

Το ακίνητό μας χωρικά βρίσκεται στον Αγ. Παρασκευής, μεταξύ μ.δ. Ριόλου, μ.δ. Απιδέωνα και μ.δ. Καγκαδίου δήμου Δύμης. Η πλαγιά εκτίθεται προς τα νότια, γεγονός που σε συνδυασμό με τη χαμηλή απόδοση ανά στρέμμα και υψόμετρο, επηρεάζει τόσο την πρώιμη ωρίμανση, όσο και την ποιότητα της παραγωγής. Ανήκει στην περιοχή της Αχαΐας όπου η ποικιλία ροδίτης ευνοείται λόγω της μορφολογίας του εδάφους και θεωρείται από τις καλύτερες ποικιλίες. Διαφορετικά ονομάζεται και ποικιλία “αλεπού”.

Σταδιακά οι αμπελώνες μας έφτασαν τα 250 στρέμματα και παρόλο που η ξενομανία έχει επηρεάσει αρκετούς παραγωγούς, καλλιεργούμε αυστηρά γηγενείς ποικιλίες όπως ροδίτη αλεπού, ροδίτης, μοσχούδι, μοσκάτο Αμβούργου, μαυροδάφνη, αυγουστιάτης, αγιωργίτικο, σανταμεριάνα και βερτζάμι.

Το νέο μας οινοποιείο βρίσκεται στον αμπελώνα όπου σεβόμενοι την παράδοση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία, αλλά κυρίως την τέχνη μας, παράγουμε κρασιά μόνο από σταφύλια δικής μας παραγωγής.

Από το 2007, εφαρμόσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στην καλλιέργεια του αμπελώνα μας, προκειμένου να ελέγξουμε την εισροή φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, σεβόμενοι το ευαίσθητο οικοσύστημα του αγροτοπεριβαλλοντικού χώρου.

σπιτικό κρασί… από πιστοποιημένους αμπελώνες χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Για το λόγο αυτό, τα κρασιά από τους αμπελώνες της οικογένειας Μαυρογιάννη, άρα κρασιά Λαρισσού, είναι απολύτως ελεγμένα για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε τα κρασιά μας με υπευθυνότητα και χωρίς δισταγμούς.

Ιστορία

Π ω ς Ξ ε κ ί ν η σ α ν ό λ α

1967

Πως Ξεκίνησε

Ο Παναγιώτης Μαυρογιάννης ξεκίνησε τη φύτευση του αμπελώνα

1990

Κατασκευή του Οινοποιείου

Ο Παναγιώτης Μαυρογιάννης ξεκίνησε τη φύτευση του αμπελώνα

2003

Οινοποιείο

Το οινοποιείο δημιουργήθηκε

2003

Περιοχή

Τώρα το κτήμα εκτείνεται σε 300 στρέμματα

Βιοσιμότητα

Ε ν σ υ ν ε ι δ η τ ό τ η τ α τ ο υ Π ε ρ ι β ά λ λ ο ν τ ο ς

Ως μέρος της γεωργικής βιομηχανίας, εξαρτόμαστε πλήρως από το περιβάλλον μας, όπως εξαρτάται από εμάς. Γι’ αυτό καλλιεργούμε τα προϊόντα μας βιολογικά και βιώσιμα. Τις τελευταίες δεκαετίες το αποτύπωμα άνθρακα του οινοποιείου ήταν θετικό, κάτι για το οποίο είμαστε πραγματικά περήφανοι.

Ως μέρος της γεωργικής βιομηχανίας, εξαρτόμαστε πλήρως από το περιβάλλον μας, όπως εξαρτάται από εμάς. Γι’ αυτό καλλιεργούμε τα προϊόντα μας βιολογικά και βιώσιμα. Τις τελευταίες δεκαετίες το αποτύπωμα άνθρακα του οινοποιείου ήταν θετικό, κάτι για το οποίο είμαστε πραγματικά περήφανοι.